Érkezés, regisztráció
8:30 - 10:00
Az eseményekkel kapcsolatos további információkért kattintson oldalt valamelyik időpontra!
Ünnepélyes megnyitó
10:00 - 10:05 Daróczi László, AgrárMarketing Centrum
10:05 - 10:10 Bolyki Bence, Agroinform.hu
10:10 - 10:15 Dr. Fazekas Sándor, Földművelésügyi Miniszter
Kihívások és üzletfejlesztési lehetőségek a fő termékpályák mentén – workshop előadások
10:15 - 12:00
Téma:
Kapcsolat a termelői és fogyasztói piacok között: fogyasztói piacok, kereskedelem, élelmiszeripar
Előadások:
Az agrárium egy kockázatos üzlet! Kockázatkerülési útvonaltervezés – Kemény Gábor, AKI
Hol tartunk most? Mezőgazdaságunk számokban - Kapronczai István, OTP Bank
Kávészünet 10.50 - 11.15
A kockázatkezelés elősegítése az olasz mezőgazdasági közösség példáján keresztül – dr. Filippo Codato, Asnacodi
A mezőgazdaság 4.0 – technológiai forradalom – Erős Veronika, Agrárinformatikai Klaszter
Kockázatértékelés az agráriumban – Fábián Tamás, Ernst & Young Tanácsadó Kft.
Kiszámítható jövő, kiszámítható gazdálkodás, avagy hogyan csökkenthetem vállalkozásom kockázatait? – tematikus workshop és kerekasztal típusú beszélgetés
I. Magyar "Nyitott tér" Agrár Workshop – tematikus workshop
13:30 – 17:00
13:30 – 13:50 Lehet-e a globalizáció nyertese a hazai agribusiness? – Bárány László, Master Good cégcsoport
13:50 – 14:10 Mi az open space módszer? – Varga Péter, Millefolium Stratégia Kft.
14:10 – 14:50 Üzlet - 1. idősáv
-
Feldolgozóipari elvárások a termelők felé
-
Kereskedelmi láncokba való bekerülés feltétele
-
Frissáru ágazat aktualitásai
-
Piacralépést segítő hatékony marketing eszközök
14:50 – 15:20 Kávészünet
15:20 – 16:00 Szabályozás - 2. idősáv
-
Agrárszektort érintő adózási kérdések
-
Agrárfinanszírozás lehetőségei
-
Az EU és a magyar kormányzati stratégiái
16:00 – 16:40 Erőforrások - 3. idősáv
-
Humán erőforrás és intelligens technológia szinergiája a mezőgazdaságban
-
Adatvezérelt működés lehetőségei
-
Fenntarthatóság a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban
16:40 – 17:00 Agrárstratégiai kerekasztal beszélgetés: az open space eredmények plenáris ismertetése – Honnan indultunk? Merre tartunk?
Networking program
17:00 – 18:00
lehetőség közvetlen üzleti egyeztetésekre
Ünnepélyes fogadás
18:00 - 20:00
az OMÉK kiállítóinak és az OMÉK Szakmai Nap előadóinak és vendégeinek részvételével
I. Magyar "Nyitott tér" Agrár Workshop
13:30 – 17:00
Koncepció:
-
Négy témát és három idősávot határoztunk meg.
-
A nagy létszámú beszélgetést az “open space” módszertan segítségével moderáljuk
-
Open space (fn, angol): Az agráriumban az innovációra és együttműködésre nyitott szakmai szemlélet kialakítását segítő, a résztvevők aktív bevonásával történő workshop módszer. Bár Magyarországon még újdonságnak számít, a világ számos táján bevett módszertannak számít konferenciákon és vállalaton belüli döntéseknél egyaránt.
Módszertan és tematika:
-
A csoportok nagyságát, összetételét, a beszélgetés tartamát a résztvevők határozzák meg. Mindenki azokban a kiscsoportokban veszt részt, amelyek témája számára a legérdekesebb.
-
Az egyszerre négy párhuzamos csoport: növényzermesztés, kertészet, állattenyésztés, élelmiszeripar
-
Mind a négy csoportban három idősáv kerül lehatárolásra.
Az egyes idősávok felosztása:
14:10 – 14:50 Üzlet - 1. idősáv
-
Feldolgozóipari elvárások a termelők felé
-
Kereskedelmi láncokba való bekerülés feltétele
-
Frissáru ágazat aktualitásai
-
Piacralépést segítő hatékony marketing eszközök
15:20 – 16:00 Szabályozás - 2. idősáv
-
Agrárszektort érintő adózási kérdések
-
Agrárfinanszírozás lehetőségei
-
Az EU és a magyar kormányzati stratégiái
16:00 – 16:40 Erőforrások - 3. idősáv
-
Humán erőforrás és intelligens technológia szinergiája a mezőgazdaságban
-
Adatvezérelt működés lehetőségei
-
Fenntarthatóság a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban
Növénytermesztési workshop:
-
Milyen fogyasztói trendek alakítják a szántóföldi növénytermesztés termelői jövedelmét? - 1. idősáv
-
Hogyan oszlik meg a jövedelem az egyes termékpályákon a szereplők között? - 1. idősáv
-
Mit tehetnek a termelők a termékpályán belül a profit növelés érdekében? - 1. idősáv
-
Növénytermesztés finanszírozása a piacról, hitelből, támogatásból, lehetőségek, kockázatok? - 2. idősáv
-
Az adózás hatása a termelés finanszírozására? - 2. idősáv
-
Jár-e gazdasági előnnyel a a precíziós gazdálkodás bevezetése az üzemek szintjén? - 3. idősáv
-
Mi szükséges a precíziós gazdálkodás gazdasági előnyeinek maximalizálásához? - 3. idősáv
Idősáv
|
Név
|
Cégnév
|
Szekcióvezető
|
Umenhoffer Péter
|
AXIÁL Kft.
|
Open Space moderátor
|
Milics Gábor
|
Széchenyi István Egyetem
|
Szakmai moderátor, üzlet
|
Hollósi Dávid
|
Takarékbank Zrt.
|
Szakmai moderátor, szabályozás
|
Fazakas Péter
|
Erste Bank Zrt.
|
Szakmai moderátor, erőforrás
|
Daoda Zoltán
|
Agro.Bio Hungary Kft.
|
Jegyzet
|
Simon Ádám
|
Agroinform.hu
|
Kertészeti workshop:
-
Hogyan alakulnak a zöldség-gyümölcs fogyasztói szokások az európai és hazai piacokon? - 1. idősáv
-
Vannak-e kiaknázatlan réspiacok? - 1. idősáv
-
Megfizeti-e a hazai piac a minőségi termékeket? - 1. idősáv
-
Melyek a kereskedelmi láncokba történő bekerülés feltételei? - 1. idősáv
-
A kertészeti termelés finanszírozási lehetősége az európai piacon? - 2. idősáv
-
Az uniós és hazai szabályozás hatása? - 2. idősáv
-
A digitalizáló és automatizáció, vagyis az adatalapú működés csökkentheti-e kertészet munkaerő igényét? - 3. idősáv
-
A kertészet jövedelme milyen mértékben függ a technológia fejlesztésétől? - 3. idősáv
-
Van-e munkaerőhiány a kertészetben? Hogyan kezeljük? - 3. idősáv
Idősáv
|
Név
|
Cégnév
|
Szekcióvezető
|
Vanó Imre
|
BASF Hungária Kft.
|
Open Space moderátor
|
Varga Ádám Rudolf
|
Millefolium Stratégia Kft.
|
Szakmai moderátor, üzlet
|
Antal Gyula
|
Syngenta Magyarország Kft.
|
Szakmai moderátor, szabályozás
|
Csizmadia György
|
TÉSZ-ÉSZ Nonprofit Kft.
|
Szakmai moderátor, erőforrás
|
Dr. Csikai Miklós
|
Árpád Agrár Zrt.
|
Jegyzet
|
Farkas Anna
|
Szent István Egyetem
|
Állattenyésztési workshop:
-
Milyen húsfogyasztási trendek vannak a hazai, az EU és a releváns export piacokon? - 1. idősáv
-
A fogyasztói változások hatása hogyan érvényesül a hazai állattenyésztésben? - 1. idősáv
-
A termelők hogyan tudnak nagyobb jövedelmet realizálni a hús termékpályákon? - 1. idősáv
-
A hazai és uniós szabályozás hogyan támogatja az állatenyésztés kitörési lehetőségét? - 2. idősáv
-
Finanszírozási, támogatási lehetőségek a globalizált piacon való sikeres megjelenéshez? - 2. idősáv
-
Az állattenyésztés technológiai fejlesztése csökkenti-e a piaci kockázatokat, növeli-e a fenntartható működés képességét? - 3. idősáv
-
A digitalizáció lehet-e a fenntartható működést támogató fejlesztési irány? - 3. idősáv
-
Milyen digitalizációs lehetőségek vannak az állattenyésztésben? - 3. idősáv
-
Hogyan kezelhetők a munkaerőhiányból származó kockázatok? - 3. idősáv
Idősáv
|
Név
|
Cégnév
|
Szekcióvezető
|
André Gergely
|
Holstein-Genetika Kft.
|
Open Space moderátor
|
Hartman Gábor
|
Agroinform.hu
|
Szakmai moderátor, üzlet
|
Wágner József
|
Carmeuse Hungária Kft.
|
Szakmai moderátor, szabályozás
|
Kövesdi József
|
OkosFarm
|
Szakmai moderátor, erőforrás
|
Dr. Pajor Gábor
|
Ernst&Young; Tanácsadó Kft.
|
Jegyzet
|
Igric Dominika
|
Agroinform.hu
|
Élelmiszeripari workshop:
-
Melyek az élelmiszeripar alapanyag-beszerzési, biztosítási trendjei, melyek a főbb változások? - 1. idősáv
-
Melyek a kereskedelmi láncokba történő bekerülés feltételei? - 1. idősáv
-
A fogyasztói piac alakulása milyen változásokat vár az élelmiszeripartól? - 1. idősáv
-
Hogyan támogatja a hazai és uniós szabályozás élelmiszeriparunk piaci pozícióját, fejlődését? - 2. idősáv
-
Milyenek az alapanyag biztosítási lehetőségek az élelmiszeripar részére? - 2. idősáv
-
A digitalizáció milyen lehetőség az élelmiszeripar számára? - 3. idősáv
-
Hogyan segíti a digitalizáció a fenntarthatósági szempontokat? - 3. idősáv
Idősáv
|
Név
|
Cégnév
|
Szekcióvezető
|
Tresó István
|
K&H; Bank Zrt.
|
Open Space moderátor
|
Varga Péter
|
Millefólium Stratégia Kft.
|
Szakmai moderátor, üzlet
|
Lele János
|
Legatus Consulting
|
Szakmai moderátor, szabályozás
|
Beliczay Zsolt
|
Zimek Pálinka
|
Szakmai moderátor, erőforrás
|
Józsa Béla
|
Józsa Száraztészta Kft.
|
Jegyzet
|
Mizsei Bernadett
|
Agroinform.hu
|